Associació Canaan Pla de l'Estany. Atenció a persones amb problemes d'addiccions i en situació d'exclusió social.

10 de des. 2022

Projecte Canaan Orienta

Des de l’Ajuntament de Banyoles ens van oferir la possibilitat de donar suport i orientació als joves de la comarca que inicien conductes de risc. El consistori ja fa temps que treballa a través del Punt Jove de Salut amb activitats preventives, tant en el mateix Punt Jove, com a través de xerrades i formacions als instituts i a les escoles. Però l’Ajuntament, alhora, volia comptar amb especialistes en el camp específic de les addiccions, per tal de poder orientar millor els casos problemàtics.

Amb aquest objectiu, Canaan va crear el projecte Canaan Orienta, pensat per treballar amb gent jove. L’equip del Canaan Orienta està format per una psicòloga, un tècnic educatiu i la directora de Canaan.

El juliol de 2022 vam començar a treballar amb els tècnics municipals en el Punt Lila, tant durant les festes d’agost com en les barraques de les festes majors. També de manera coordinada, vam fer una formació al personal de barraques, enfocada a afavorir unes festes sense episodis de violència de gènere i amb un consum d’alcohol moderat.