Associació Canaan Pla de l'Estany. Atenció a persones amb problemes d'addiccions i en situació d'exclusió social.

22 de febr. 2024

Xerrada a l'Institut Pla de l’Estany

Fa uns dies, el 2 de febrer, vam fer una xerrada a l’Institut Pla de l’Estany, per a les estudiants del cicle formatiu de grau mitjà Atenció a Persones en Situació de Dependència. Hi van participar l'educadora social de Canaan, la Rut Quintana, i un usuari, en Lewis.

Primer vam explicar a grans trets què és una addicció i els patrons de consum que ens hi porten. Després, vam explicar com funciona una entitat com Canaan, dedicada a acompanyar les persones amb addiccions i patologia dual. I finalment, vam destinar una bona part de la xerrada a l’experiència d’en Lewis, el testimoni del qual va colpir a les alumnes, que alhora van poder fer-li preguntes i van demostrar molt d'interès pel problema de les addiccions i per la feina de Canaan.

A Canaan creiem que és d'una gran importància, aquest acostament als instituts, per tal de poder explicar directament, de primera mà, com es comença a consumir, per curiositat i per pressió social dels companys. I com és de difícil, després, sortir-ne, quan ja hi ha un patró de consum abusiu o una dependència consolidada.

A més, el benefici d'aquestes xerrades divulgatives és mutu, perquè a banda que els i les adolescents dels instituts s'assabenten d'aquests riscos, alhora, els usuaris de Canaan que hi participen fan també un treball terapèutic personal, en compartir la seva experiència.

En aquest cas, valorem molt l'interès de les alumnes i professores de l’Institut Pla de l’Estany. I agraïm a l’Ajuntament de Banyoles que doni suport a aquestes iniciatives.