Associació Canaan Pla de l'Estany. Atenció a persones amb problemes d'addiccions i en situació d'exclusió social.

25/11/2023

Xerrada: Tercera edat i addiccions

Dins els actes de la commemoració del 30è aniversari de l’Associació Canaan, el 22 de novembre, al casal comunitari de Banyoles vam organitzar una xerrada dedicada al tema de les addiccions a la tercera edat. Vam comptar amb la participació de dos professionals de la salut, la doctora Neus Domènech i l’infermer Toño Hernandez, tots dos del Cap Banyoles i especialistes en Medicina comunitària. La Neus i el Toño van aconseguir la implicació del públic al llarg de tota la xerrada.

L’objectiu de l’activitat era conscienciar que les addiccions a la tercera edat existeixen, però estan molt invisibilitzades. Que la realitat és que algunes persones grans fan un gran us de psicofàrmacs, o d’analgèsics potents, fins al punt que aquests usos reuneixen els criteris de consum abusiu o conducta dependent.

Al final, l'Angel Arribas i en Miquel Faura van explicar els seus problemes d'addicció, els dispositius als quals van recórrer per tal de buscar ajuda i el que fan actualment per tal de poder-se mantenir abstinents.