Associació Canaan Pla de l'Estany. Atenció a persones amb problemes d'addiccions i en situació d'exclusió social.

23 de jul. 2020

Nou butlletí

Nou butlletí informatiu, amb les principals activitats de Canaan del primer semestre de 2020. Descàrrega del butlletí en format PDF.



Adjuntem a continuació l'article de la portada, "El que la COVID ens ha ensenyat":

La realitat que ens ha tocat viure a causa de l'epidèmia del coronavirus ens ha de servir per adonar-nos de la importància dels serveis de salut i del tercer sector. Hem de defensar una sanitat pública eficient (que la COVID ha posat contra les cordes), i unes entitats socials que, com la nostra, com sempre, han hagut de superar les mancances i dificultats d'aquests moments difícils amb més implicació i més creativitat, per tal de no deixar d’atendre les persones en situació de vulnerabilitat que depenen de nosaltres.

Al principi vèiem amb incredulitat l'ús massiu de les mascaretes a la Xina (i avui ja formen part del nostre dia a dia). O vèiem el que passava a Itàlia, i molta gent es pensava que a Catalunya estaríem més ben preparats, i que si ens arribava l'onada de la COVID, en podríem fer una gestió millor. Mai no ens havíem rentat tant les mans, ni ens havíem plantejat que un dia hauríem de mantenir distàncies de seguretat entre nosaltres. Mai no s’havia valorat tant la feina de les treballadores de la neteja, ni la de les caixeres dels supermercats. Ni havíem trobat a faltar la vida social, les reunions amb els amics, les trobades als cafès, la música, el teatre, el cinema... Tot ha sigut nou, diferent del que estàvem acostumats.

De vegades hem viscut amb l’angoixa d’estar lluny de la família, i en alguns casos amb la tristesa de no poder-nos acomiadar d'alguna familiar o amic al qual la COVID se l'ha emportat. Són lliçons que podem treure d'aquesta crisi de la COVID, si les sabem aprofitar. És a dir, en la crisi hi podem veure també una part positiva: tant la possibilitat de valorar més tot allò que donàvem per fet i que hem vist que és tan fràgil, com l’oportunitat d'aprendre a fer les coses de manera diferent, per exemple, ser més conscients de les necessitats dels altres.

A petita escala, en el reduït univers de Canaan, us podem dir amb orgull que hem crescut com a entitat. Perquè sortim de la crisi amb uns usuaris molt agraïts i implicats en el seu procés, amb unes famílies satisfetes, amb un equip tècnic més cohesionat, amb més suport de part de les institucions del territori... I també, amb la SOLIDARITAT demostrada per part de moltes persones anònimes, establiments, diferents entitats i proveïdors, gràcies als quals ens ha sigut més fàcil poder gestionar els efectes de la COVID sobre el complicat dia a dia de Canaan. Moltes gràcies a tothom.