Associació Canaan Pla de l'Estany. Atenció a persones amb problemes d'addiccions i en situació d'exclusió social.

29 de jul. 2019

Hàbits nous, vida nova

Gràcies a una subvenció de Dipsalut hem pogut desenvolupar el programa "Hàbits nous, vida nova", la finalitat del qual és millorar la qualitat de vida dels usuaris de l'Associació Canaan, mitjançant el foment d'una alimentació equilibrada ("Som el que mengem"), de l'activitat física diària ("Com ens movem davant la vida?") i d'una educació sexual adequada ("Com gaudir d’una bona salut sexual").

 Dut a terme entre el setembre de 2018 i el juliol de 2019, els usuaris participants han fet una bona valoració del projecte. Les activitats més valorades han sigut les hores de natació al Club Natació Banyoles. El taller de cuina dels dimecres i divendres també ha sigut molt ben valorat, sobretot gràcies a la voluntària que ha col.laborat en el projecte. Igualment, les activitats al Gimnàs Triops (amb el propòsit d'incentivar la pràctica de l'esport diari, una vegada deixen el tractament de deshabituació), ha sigut molt ben valorat. Una altra de les activitats rellevants incloses ha sigut una xerrada amb els infermers del CAP Banyoles sobre els hàbits saludables en l'alimentació.

 L’equip responsable del projecte ha estat format per un monitor, una coordinadora, una sexòloga i diferents voluntaris/es. La valoració per part de l'equip dels resultats de l'activitat també és molt positiva.