Associació Canaan Pla de l'Estany. Atenció a persones amb problemes d'addiccions i en situació d'exclusió social.

9 de juny 2022

Taller sobre l'estigma

El dia 27 de maig l'estudiant d'Educació social en pràctiques Andrea Rodriguez va finalitzar el seu pas per Canaan amb un taller sobre Estigma i Addiccions. Abans havia participat en una formació sobre aquest tema organitzada per la Federació Catalana de Drogodependències i el Grup Atra.

El taller sobre l'estigma es va desenvolupar d’una manera molt pràctica, per tal que els continguts teòrics de la sessió fossin sobretot vivencials. Es va tocar temes com els prejudicis o les primeres impressions d’algú sobre una altra persona. I com una mateixa realitat pot ser vista de manera diferent, si ens falta informació, o aquesta informació està distorsionada, a causa de l'existència d'estigmes.

Els usuaris de Canaan van poder parlar de com els han afectat a ells mateixos, en algun moment, aquests prejudicis, en tant que persones que formen part del col.lectiu amb problemes d'addiccions. Al final es va generar un debat interessant al voltant de com s’hauria d’enfocar la malaltia de la drogodependència, per tal d'erradicar les discriminacions i els estigmes. La conclusió va ser que calia valorar la persona com un tot, i que, per tant, s'havia d'evitar centrar-nos en només un aspecte de la seva vida, el de l'addicció.