Associació Canaan Pla de l'Estany. Atenció a persones amb problemes d'addiccions i en situació d'exclusió social.

12 de des. 2016

Reunió de familiars

Sota la coordinació de la presidenta de Canaan, Dina Trovo, i del psicòleg de l'entitat, Adrià Cuadros, el dissabte 10 de desembre es va fer una reunió de familiars, tal com periòdicament es van fent, per tal d'ajudar les famílies a gestionar millor la relació amb el seus familiars i així contribuir al seu procés d'estabilització.

En aquestes reunions, a banda dels punts d'informació aportats pels professionals de Canaan són igual d'importants les intervencions dels familiars, ja que els dubtes, les pors i les experiències d'uns sovint poden ser d'ajuda per als altres. Compartir el que passa ajuda a disminuir la sensació de solitud i alhora pot possibilitar una millor gestió de les dificultats familiars.

Es va incidir de manera especial en la necessitat d'actuar de manera coordinada amb els criteris de Canaan, per tal d'evitar que els usuaris rebin dos missatges i trobin excuses per a "acollir-se" al que els sembli més fàcil. Es va remarcar aquest tema sobretot tenint en compte que quan s'acosten festes, com ara les de Nadal, les possibilitats de desestabilització augmenten, a causa de les sortides que es programen en el cas d'aquells usuaris que en la fase del procés que estan les tenen autoritzades.