Associació Canaan Pla de l'Estany. Atenció a persones amb problemes d'addiccions i en situació d'exclusió social.

30/08/2014

Canaan: inici d'un nou servei ambulatori

Oferirà atenció a persones derivades del CAP i farà el seguiment d'antics usuaris del centre residencial

Diari de Girona, 26.08.2014

"Canaan ha posat en marxa un servei ambulatori per atendre persones amb algun problema d'addicció sense ingrès. El servei, que acull persones derivades del CAP i també fa el seguiment d'antics usuaris del centre residencial, es va posar en marxa a principis d'any amb l'objectiu de fer front a una demanda no coberta.

"Segons informa Ràdio Banyoles, des del mes de febrer, el Centre Assistencial Canaan de Banyoles ha posat en marxa el servei "Primer pas". Es tracta d'una prova pilot que sorgeix arran de la demanda de diverses persones de Banyoles que no sabien on recórrer per fer front a problemàtiques derivades del consum d'alcohol o altres substàncies addictives. D'aquesta manera, el servei ambulatori de Canaan atén persones amb problemes d'addicció que volen adaptar el seu tractament a la vida diària, sense necessitat d'un ingrés residencial. Per altra banda, també s'atenen aquells usuaris de la residència que han rebut l'alta però volen continuar fent un control periòdic. La directora de Canaan, Anna Mullera, va explicar que es tracta d'un servei "a mida", en què es fa un seguiment periòdic als usuaris en funció de les necessitats de cada pacient.

"En aquests moments, s'atenen vuit persones, la meitat antics usuaris del Centre Assistencial i l'altra meitat nous pacients. D'aquests, la majoria han estat derivats des del CAP Banyoles, i solen acudir a la primera cita a l'ambulatori acompanyats per algun amic o familiar. El servei "Primer pas" s'ha posat en marxa amb una ajuda de 4.160 euros de l'Ajuntament de Banyoles en la línia de subvencions a entitats sense ànim de lucre en la categoria social."